Новата ни книга — в книжарниците !

Светла Георгиева
Разкази за вчера и други места

Photo ARS Sofia_Svetla Georgieva_Razkazi

ISBN 978-619-90049-5-1 (твърда подвързия). Цена: 21,60 лв.
ISBN 978-619-90049-4-4 (мека подвързия). Цена: 18 лв.

Български книжици
София, ул. «Аксаков» 10
твърда подвързия
мека подвързия

Хеликон
твърда подвързия

мека подвързия

Книжен център «Гринуич»
София, бул. «Витоша» 37  (вход Витоша) / ул. «Солунска» 21 (вход Солунска)

Петър Берон
София, ул. «Цар Шишман» 2

Книжарница «Нисим»
София, бул.«Васил Левски» 59

Книжарница «Бард»
София, ул. «Граф Игнатиев» 15

Книжарници «Сиела»

* * *

В разказите си Светла Георгиева вплита по удивително елегантен начин всичките свои умения и натрупвания: ритмиката и звучността — от музиката, пластиката и колорита — от изобразителното изкуство, стегнатия изказ и изящната образност — от поезията, сюжета и характерите — от личните си човешки преживявания. Най-ценното в нейната проза обаче са изтънчената, култивирана, бих казал високо цивилизована чувствителност и женствена чувственост, в съчетание с безспорна интелигентност, одухотвореност и, не на последно място, с човечност и съпричастност.

Независимо дали разказва житейска или фантастична история, независимо от артистичните й превъплъщения в различни по пол, характер, светоусещане и степен на образованост герои, Светла постига една цялост, наситена с неочаквани обрати и споена в деликатна амалгама, белязана от светлината на нейното присъствие.

Събраните в този сборник разкази са отговор и на въпросите: «Пише ли се днес стойностна българска литература?» и «Има ли добра женска поезия и проза?» Моят отговор е «Да! И то на високо европейско ниво.» Прочетете тази книга и, надявам се, ще ми повярвате.

Румен Шомов,
редактор

За автора

Светла Георгиева е писател, художник, автор и изпълнител на песни.

Завършила е Националната художествена академия в София. Има 21 самостоятелни изложби в България и чужбина. Работи в областта на графиката, графичния дизайн и оформлението на книги.

Автор е на стихосбирките: «Вълчица в храма», «Недоизпито море», «Звезди и плевели», «Петдесетият етаж на Шанхай». Публикува разкази в периодичния печат у нас и в чужбина. Нейни произведения са превеждани на английски, немски, испански, полски, сръбски, италиански и китайски език.

Композира и изпълнява песни по собствени стихове, някои от тях публикувани в авторския музикален албум «Птеродактил». Изнася концерти от свои песни в България, Холандия, Тунис, Полша, Париж, Берлин, Будапеща, Дъблин, Шанхай.

Член е на българския клон на международния ПЕН клуб. Живее и работи в София

Lien pour marque-pages : Permaliens.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *