Джеймс Холис. Райският проект

13,00 лв.

В търсене на Магическия Друг
Май 2015
Превод С. Шаранков
Пор. Юнг и последователи
216 стр.

ISBN 978-954-8311-65-6
Достатъчно дръзки ли сме,
за да живеем собственото си пътуване?

Описание

Достатъчно дръзки ли сме,

за да живеем собственото си пътуване?

Книгата представлява есе върху психодинамиката на връзките. Целта й е евристична, да провокира мисълта и отговора, и да послужи като един вид коректив на широкоразпространените фантазии за връзките, с които е пренаситена нашата култура. Тя не е замислена като практически наръчник за това как да поправим една връзка. По-скоро е опит да се предизвика по-дълбок размисъл върху природата на връзката, да се отправи предизвикателство към по-голямата лична отговорност във връзките и да вдъхнови желанието за лично израстване, като противодействие на илюзията за спасение чрез другите.

Цитати:

“Всички зависимости са техники за справяне с тревожността, като търсят да намалят страданието от липсата на връзка чрез някаква действителна или символична връзка.”

“Помислете и за това колко е трудно да имаме каквато и да е връзка. Всичко това, което не знам за себе си, всички мои тайни проекти да се излекувам от раните, произлизащи от моята култура и семейство, сега аз прехвърлям на теб. Всички комплекси, които съм придобил в живота си на тази земя, ще трябва ти да изстрадаш от мен. Как мога да ти причиня такова нещо, докато в същото време твърдя, че те обичам? Как можеш ти да ми причиниш такова нещо, докато в същото време твърдиш, че ме обичаш?”

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Джеймс Холис. Райският проект“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *