Горица Найденова и др. Музикалнофолклорните диалекти на Елена Стоин в звук

12,00 лв.

Горица Найденова, Мария Кумичин, Диана Данова-Дамянова, Александър Нушев
Институт за изследване на изкуствата към БАН, 2015 г.

ISBN: 978-954-8594-56-1

2 налични

Категория:

Описание

„Музикалнофолклорните диалекти на Елена Стоин в звук“ представлява извънреден брой на списание „Българско музикознание“, с който Институтът за изследване на изкуствата чества 100-годишнината от рождението на една от най-крупните и ярки фигури в българската музикална фолклористика.

Изданието свързва книгата „Музикално-фолклорни диалекти в България“ със звука, който стои зад нея (като теренен опит) и в нея (като дешифрации). Този звук за днешната публика е непознат и неизвестен.

В компактдиска са представени над 200 теренни записа. Чрез тях читателите могат да се докоснат до музиката, която Елена Стоин е чувала, пишейки своя централен труд, и до малка част от богатствата на нашия Музикалнофолклорен архив.

Проектът е подготвен от екип в състав: Горица Найденова – съставител на диска и автор на текста; Мария Кумичин и Диана Данова-Дамянова – изготвяне на архивните справки, дигитализация и описване на аудиоматериалите от всички обработени за проекта ленти и подбор на материалите от хартиения архив; Александър Нушев – финална аудиообработка на селектираните примери.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Горица Найденова и др. Музикалнофолклорните диалекти на Елена Стоин в звук“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…