Светла Георгиева. Разкази за вчера и други места (мека подвързия)

18,00 лв.

ISBN: 9786199004944

Издателство ARS Sofia. София, 2015 г. Първо издание.

Категория: Етикет:

Описание

* * *

В разказите си Светла Георгиева вплита по удивително елегантен начин всичките свои умения и натрупвания: ритмиката и звучността — от музиката, пластиката и колорита — от изобразителното изкуство, стегнатия изказ и изящната образност — от поезията, сюжета и характерите — от личните си човешки преживявания. Най-ценното в нейната проза обаче са изтънчената, култивирана, бих казал високо цивилизована чувствителност и женствена чувственост, в съчетание с безспорна интелигентност, одухотвореност и, не на последно място, с човечност и съпричастност.

Независимо дали разказва житейска или фантастична история, независимо от артистичните й превъплъщения в различни по пол, характер, светоусещане и степен на образованост герои, Светла постига една цялост, наситена с неочаквани обрати и споена в деликатна амалгама, белязана от светлината на нейното присъствие.

Събраните в този сборник разкази са отговор и на въпросите: „Пише ли се днес стойностна българска литература?“ и „Има ли добра женска поезия и проза?“ Моят отговор е „Да! И то на високо европейско ниво.“ Прочетете тази книга и, надявам се, ще ми повярвате.

Румен Шомов,
редактор

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Светла Георгиева. Разкази за вчера и други места (мека подвързия)”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *